Вкусът на миналото

Преди 25 години, на пътя за курорта „Семково“, е съществувал ресторант, носещ името „Равен“. Той е запечатал много емоционални спомени за местната общност и за родителите на младите предприемачи. Тук са се провеждали всички важни тържества и семейни поводи, с които местните са отбелязвали своите най-щастливи моменти.

Младите предприемачи искат да възродят това наситено с емоционална стойност за тях място, като изградят малък ресторант, предлагащ местни специалитети, които не могат да се опитат никъде другаде. Ресторантът притежава чудесна локация, тъй като е последният по пътя за ски пистите и е чудесен за посрещане, както на местни, така и на туристи, и гости на планината. Неговата цел е да възроди традициите и спомените от миналото, които носи това място, като ги представи с нов модерен прочит.

Обучителна програма

За тестване на своята идея, младите предприемачи събраха рецепти от местната белишка кухня като разпитаха семействата и приятелите си. Те изработиха цялостно меню като сами създадоха атрактивен дизайн и го направиха от естествени материали.

На място приготвиха традиционен тестен специалитет, характерен за Белица. Подредиха маса от ресторанта като акцентираха на детайлите. Посрещнаха първия си клиент и демонстрираха как може да се предлага една услуга така, че да се предостави незабравимо преживяване на клиента.