Даровете на природата

Младите предприемачи насочиха бизнес идеята си към продажбата на продукти, събрани от природата и произведени по местни рецепти. Те заложиха на своите знания и умения, свързани със събиране на билки, сушене, пакетиране и съхранение. Благодарение на ръчното бране, билките запазват своите най-ценни качества, а природните особености на Рила планина превръщат продуктите, предлагани в „Зелен ден“, в незаменими помощници за доброто здраве на хората.

Младежите проучиха и записаха от местни лечители и билкари стари и изпитани рецепти с комбинация от билки за лечение на различни заболявания, които ще предоставят на своите клиенти.

Асортиментът на магазина включва още мед и пчелни продукти, домашно приготвени  сладка, екологично чисти продукти от местни производители. Чрез магазина младежите от региона съживяват както местната микроикономика, поддържана от малкия и семеен бизнес, така и имат възможност да прилагат знанията и уменията си, които се предават от години в техните семейства и общност – стари рецепти за мехлеми, чайове и различни полезни продукти от природата.

Зелен магазин

За тестване на своята идея, младите предприемачи разработиха собствен убесайт – http://zelenden.tk/, на който всички клиенти на „Зелен ден“ да се запознаят с цялостната идея на проекта, както и да разгледат предлагания асортимент. Сайтът предлага възможност за онлайн поръчки и запознаване с качествата на всеки от предлаганите продукти.

Младежите вложиха усилия и за привлекателното опаковане на продуктите като използваха естествени материали за това. Те сами изработиха част от продуктите в различни грамажи, пакетираха ги и направиха фотосесия, нужна за онлайн магазина. Представиха и самите себе си под формата на видео клип, който сами заснеха и публикуваха на сайта си, за да комуникират по един автентичен начин себе си, идеята си, каузата си.