Анимиране на свободното време

Младежите разработиха развлекателни програми с образователни елементи, свързани с природата и местните традиции и обичаи. Програмите са с различна продължителност и тематична насоченост, според възрастта на участниците и интересите им. Идеята е да се предложи на туристите нов вид изживяване, по време на което те да станат част от семейство „Бела Ица“, да опознаят и да се приобщят към местната култура и начин на живот.

Бизнес моделът е изграден върху потребността на градските хора от нов вид преживявания, в които да се впуснат със семейството си и по този начин да се забавляват и научават нови неща – за себе си и за света наоколо, да се засилва връзката с природата. Приключенията, които ги очакват, са свързани с опознаване на специфичните особености на планината, посещение на красиви кътчета по екзотични пътеки, разпознаване на различните видове билки, гъбите и плодове и правилното им бране и съхранение. Програмата предлага потапяне в местната атмосфера като участниците ще имат възможност да прекарат един ден в компанията на белишките баби и се научат да месят хляб, да варят сладка и лютеница по традиционни местни рецепти. Активното общуване с местните хора ще разкрие колорита на местния диалект, богатството на фолклора и традициите.

Младежите са решени да създадат интересни образователни занимания на открито, както динамични и провокиращи повече движение, развиване на ловкост и умения, така и обогатяващи знанията за природата, местните традиции и обичаи. А за добре свършената работа ги чака богата софра с гозби от традиционната белишка кухня.

Приключението ще завършва с разходки с гид из забележителностите на Белица, както и посещение на някои изключително красиви природни атракции – Вапските езера, водопад „Казаните“, Станков водопад, Белишки скали и др.

За промотиране на своята идея, младите предприемачи разработиха презентация и специално видео,  в което представиха членовете на екипа си и с какво ще допринесе за предоставяне на услугата.

Промотиране на продукта

В днешния забързан свят, опосредстван и изцяло погълнат от новите технологии, времето с близките ни или никога не стига, или не е прекарано пълноценно. Погълнати от екрана на компютъра или таблета, ние честичко забравяме да общуваме истински със семейството си. Ето защо семейство „Бела Ица“ ви предлага да преживеете нещо със своите деца, любими хора, приятели и дори колеги. Да се изморите заедно, да научите нещо ново заедно, да се изцапате заедно и да споделите един истински обяд, с екологично чиста храна, като се гледате в очите, говорите, а не чатите и си подавате топлия хляб или баница от ръка на ръка. Предлагаме да се върнете към детството, когато вие самите сте били деца и да си припомните аромата, приключенията му и забравените му усещания. Така ще може да го подарите и на вашите деца и да общувате с тях в уникалната природа на Рила планина.